Ved at benytte denne hjemmeside, www.oplev.kolding.dk, accepterer du, at vi bruger cookies. Læs mere her

Ja, det er ok

Donssøerne

Donssøerne er et naturskønt område nordvest for Kolding med en interessant historie, samt et rigt fugle- og planteliv. Området fylder dig med oplevelsen af naturlig og uberørt natur, men sandheden er, at området lige siden de tidlige bopladser, har tiltrukket mennesker. Gennem tiden har søerne været forsøgt udnyttet til først landbrugsjord ved at dræne søerne og siden som vandreservoir for vandkraftværket Harteværket. Søerne fungerer stadig som vandreservoir og er forbundet med Harteværket via kanaler og Stallerup Sø.

Området er svært tilgængeligt og kan kun nydes tæt på, hvis du vover dig ad trampesporene langs søkanten. Ved Soldaterbroen, der ligger midt mellem Dons Nørresø og Dons Søndersø, er der mulighed for adgang med bil. Herfra kan du også nyde det varierede fugleliv i Dons Nørresø.

Syd for Dons Søndersø løber naturstien Troldhedebanen over kanalen, der forbinder søerne med Stallerup Sø og Harteværket. Her finder du også den gamle Dybvadbro Station, den første station på den gamle jernbanestrækning mellem Kolding og Troldhede i Midtjylland.


Oplevelseskortet
Se på kortet!