Ved at benytte denne hjemmeside, www.oplev.kolding.dk, accepterer du, at vi bruger cookies. Læs mere her

Ja, det er ok

Oplevelsescenter Harteværket i efterårsferien

Kik forbi Harteværket og få en sjov og hyggelig efterårsferie. Hør bl.a. Børsten Billy fortælle historier fra Harteværket, lav kreative potteplanter af genbrugsmaterialer, bind en flue og fang din egen fisk, se hvor langt du kan skyde med sodavandskanonen eller hyg dig med at bage snobrød over bålet. Vejret i efterårsferien er altid svært at spå om, men heldigvis har vi aktiviteter for alle vejrtyper.

Harteværket er et oplevelsescenter for hele familien med fokus på energi, bevægelse, natur og kulturhistorie. Samtidig er værket indgangsportal til oplevelser i Kolding Ådal via Hartesløjfen

Harteværket er Danmarks første større vandkraftværk og er bygget i 1918-1920. Værket blev bygget for at dække det voksende behov for energi til belysning og industri omkring 1. Verdenskrig. I 2008 blev vandtilførslen til Harteværket reduceret, da et stort naturgenopretningsprojekt af Vester Nebel Å ved Ferup Sø blev udført. Så i dag er energiproduktionen reduceret med 60 procent.

Program for efterårsferien:
Herunder kan du se hele programmet for efterårsferien (13.-21. oktober), hvor oplevelsescentret holder åbent alle dage kl. 10-15.

Mandag-fredag
• Turbinen startes, kl. 11 (ved meget nedbør vil turbinen køre non-stop)
• Byg din egen træbåd, kl. 11-14
• Lav et kalejdoskop, spionkamera, m.m., kl. 11-14, med hjælp fra designere fra Culture Shift
• Børsten Billy fortæller historier, kl. 12
• Bliv lysagent for Harteværket, hele dagen (alle dage)
• Lav kreative potteplanter af genbrug, hele dagen
• Bag et lækkert snobrød, hele dagen

Tirsdag, onsdag og torsdag
• Skyd med sodavandskanoner, kl. 11-14

Onsdag
• Fluebinding og lystfiskeri v. Kolding Sportsfiskerforening, kl. 11-14

Alle dage
Kanoudlejning

 

Det kan du opleve hele året i åbningstiden

VÆRKET: Kom helt ind i den gamle, smukke turbinehal. På tæt hold kan du opleve, hvordan vand bliver til strøm. Når der er vand nok, går de kæmpestore turbiner i gang under kraftig larm. Du kan også tage på rundtur i værkets krinkelkroge, opleve magien i den interaktive sandkasse eller se udstillingen med el-apparater fra oldefars tid.

VANDLEGEPLADSEN: Bag Harteværket ligger vandlegepladsen. De mindste børn kan dirigere vandet gennem en labyrint af kanaler, mens de større kan udfordre fysikkens love i snurrige vandmaskiner.

 

Vigtig info

Se mere om åbningstider og priser på Harteværkets hjemmeside

Adressen er Alpedalsvej 107A, 6000 Kolding